Interesy pracowników na tle specyfiki zarządzania w spółdzielniach rolniczych - Bodak, Andrzej (Employees Interests and Management Features in Farming Cooperatives, 2011)
W opracowaniu skoncentrowano się na wewnętrznych interesariuszach spółdzielni rolniczych oraz artykułowanych przez nich interesach. Rozpatrzono warunki realizacji oczekiwań pracowników oraz wskazano na zasadnicze problemy związane z ich respektowaniem w polskiej praktyce gospodarczej. Z badań własnych wynika m.in., iż interesy pracownicze nie zmieniają się pod wpływem typu własnościowego przedsiębiorstwa oraz jego formy organizacyjno-prawnej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 164, s. 28-37
Keywords: interesariusze; interesy pracownicze; zarządzanie; spółdzielczość rolnicza