Informacje GUS źródłem wiedzy o koniunkturze gospodarczej - Kowalewski, Grzegorz (The Information of Central Statistical Office as the Source Of Knowledge About Business Situation, 2011)
W artykule opisano jakościowe źródła wiedzy o koniunkturze gospodarczej. Opisano konstrukcję wskaźników koniunktury publikowanych przez GUS. Wskazano na wady i zalety "miękkiej" wiedzy o koniunkturze gospodarczej. Słowa kluczowe: koniunktura gospodarcza, ankiety koniunktury, wskaźniki koniunktury, kondycja gospodarstw domowych, GUS.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 165. s. 74-85
Keywords: koniunktura gospodarcza; ankiety koniunktury; wskaźniki koniunktury; kondycja gospodarstw domowych; GUS