Zarządzanie zasobami informacyjnymi przedsiębiorstwa z wykorzystaniem Alfresco - Klimek, Artur (Information Resource Management of an Enterprise with the Use of Alfresco, 2011)
Zasoby informacyjne są bardzo ważnym elementem każdego przedsiębiorstwa. Mogą stanowić solidne fundamenty, na podstawie których można budować przewagę oraz podnosić konkurencyjność na rynku. Artykuł prezentuje wybrane zagadnienia z zakresu zarządzania zasobami informacyjnymi w przedsiębiorstwie. Skupiono się na podstawowych aspektach związanych z systemami służącymi do zarządzania zasobami informacyjnymi. Ważnym elementem jest przedstawienie Alfresco jako przykładu oprogramowania do budowy rozwiązań klasy ECM. Słowa kluczowe: Zasoby informacyjne przedsiębiorstwa, Zarządzanie informacją, Przewaga konkurencyjna
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 187, s. 38-47
Keywords: zasoby informacyjne przedsiębiorstwa; zarządzanie informacją; przewaga konkurencyjna; enterprise information resources; information management; competitive advantage