Możliwości wykorzystania technologii automatycznej identyfikacji w zakładach opieki zdrowotnej - Chluski, Andrzej (Possibilities of Automatic Identification Technologies Application in Healthcare Units, 2011)
W artykule przedstawiono możliwości wykorzystania w działalności zakładu opieki zdrowotnej technologii automatycznej identyfikacji i automatycznego pozyskiwania danych stosowanych szeroko w wielu innych branżach. Celem artykułu jest wskazanie miejsca i roli tych technologii w systemie informacyjnym szpitala oraz wynikających z ich wdrożenia korzyści. W artykule przedstawiono przykłady zastosowania technologii automatycznej identyfikacji w krajowych i zagranicznych szpitalach.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 187, s. 27-37
Keywords: technologia informacyjna; opieka zdrowotna; system informacyjny w zarządzaniu; system informacyjny