Zarządzanie kapitałem ludzkim w regionie - Kulczyk-Dynowska, Alina (Managing human resources in the region, 2011)
Każda jednostka będąca uczestnikiem życia gospodarczego posiada określony zasób kapitału ludzkiego – region również. Rola kapitału ludzkiego w rozwoju jednostki terytorialnej jest – zdaniem autorki – tożsama z rolą, jaką kapitał ten odgrywa w rozwoju organizacji. W związku z powyższym w artykule dokonano próby określenia działań mających na celu budowanie regionalnego kapitału ludzkiego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 180, s. 248-254
Keywords: kapitał ludzki; region; gospodarka regionalna