Istota atrakcyjności inwestycyjnej regionów - Szudra, Paweł; Sanetra-Półgrabi, Sabina (The essence of investment attractiveness of regions, 2011)
Po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej i napływie funduszy strukturalnych wzrosło zainteresowanie poszczególnych województw zagadnieniem zróżnicowania regionalnego. Celem artykułu jest analiza badań nad atrakcyjnością regionów oraz czynników wpływających na ich poprawę, na podstawie oceny atrakcyjności województwa śląskiego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 180, s. 56-65
Keywords: atrakcyjność inwestycyjna; region; czynniki lokalizacji; konkurencyjność regionów