Mierniki dokonań społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstwa - Jaworska, Elżbieta (Performance Measures of Corporate Social Responsibility, 2011)
W artykule ukazano istotę oraz model społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstwa. Przedstawiono również cele i oczekiwania interesariuszy ze względu na charakter relacji, jakie mają z przedsiębiorstwem. Ponadto zaproponowano ekonomiczne, społeczne i środowiskowe mierniki dokonań przedsiębiorstwa w aspekcie jego społecznej odpowiedzialności.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 246-257
Keywords: społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstwa; corporate social responsibility; interesariusze; mierniki dokonań