Wpływ realizacji projektu książki Słownik polsko@polski z Miodkiem na zmiany w systemie controllingu wydawnictwa - Janczak, Agnieszka; Kotapski, Roman (The Influence of the Realization of the Project ,,Polish@Polish Dictionary with Miodek" on the Changes of the Controlling System of the Publishing House, 2011)
W artykule przedstawiono studium przypadku, które dotyczy wpływu wydania książki Słownik polsko@polski z Miodkiem na zmiany organizacyjne, wydawnicze oraz na rozbudowę controllingu w Wydawnictwie MARINA. Opisano koncepcję oraz problemy związane z jej wydaniem, a także podjęte działania przy tworzeniu publikacji oraz problemy związane z jej wydaniem.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 234-245
Keywords: projekt wydawniczy; kosztorys; controlling projektu wydawniczego