Analiza ryzyka projektu wdrożenia zintegrowanego systemu informatycznego - studium przypadku - Gościniak, Karolina; Ossowski, Marek (The Analysis of Risk Project of Integrated Information System Implementation - Case Study, 2011)
Celem niniejszego artykułu jest przedstawienie istoty i klasyfikacji ryzyka oraz sposobu analizy ryzyka w przedsiębiorstwie realizującym projekt wdrożenia zintegrowanego systemu informatycznego. W części teoretycznej artykułu autorzy przedstawili pojęcie ryzyka i jego klasyfikację oraz zagadnienie zarządzania ryzykiem projektu. Druga część opracowania poświęcona została analizie ryzyka projektu wdrożenia zintegrowanego systemu informatycznego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 209-222
Keywords: analiza; ryzyko; projekt; wdrożenie