Aspekty organizacyjne modelowania systemu controllingu finansowego - Chojnacka-Komorowska, Anna (The Organizational Aspects of Modelling of Financial Controlling System, 2011)
W niniejszym artykule przedstawione zostały zagadnienia związane z procesem modelowania systemu informacyjnego controllingu, a dokładniej z aspektami organizacyjnymi przeprowadzania takiego procesu. Dotyczy on w szczególności następujących aspektów: organizacji struktury organizacyjnej, organizacji zakładowego planu kont oraz zasad obiegu dokumentów w przedsiębiorstwie.
-Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 97-106
Keywords: controlling; modelowanie