Rozwiązania controllingu wiedzy - Bieńkowska, Agnieszka (Solutions of Knowledge Controlling, 2011)
W artykule przedstawiono definicję, istotę i cechy controllingu wiedzy - współczesnej metody wspomagania zarządzania wiedzą, a także zagadnienia tegoż controllingu z perspektywy trzech grup jego rozwiązań, tj. rozwiązań funkcjonalnych (funkcje i zadania realizowane przez controlling wiedzy), organizacyjnych (controllerzy wiedzy, jako realizatorzy idei controllingu wiedzy oraz ośrodki odpowiedzialności w zakresie zarządzania wiedzą) oraz instrumentalnych (narzędzia controllingu wiedzy).
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 34-43
Keywords: koszt netto usług powszechnych; nieuzasadnione obciążenie operatora