Rozwój polskiej administracji skarbowej - Kasperowicz-Stępień, Alicja (The Developmnet of Polish Tax Administration, 2011)
Jednym z warunków prawidłowego funkcjonowania państwa oraz realizacji założonych celów gospodarczych i społecznych jest właściwe i efektywne działanie administracji skarbowej. W każdym kraju administracja skarbowa należy do podstawowych służb publicznych. W niniejszym artykule dokonano charakterystyki oraz zaprezentowano konieczność reformowania służb polskiej administracji skarbowej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 167, s. 99-106
Keywords: administracja skarbowa; reforma; rozwój