Charakterystyka fitoplazm obecnych w pszenicy i kukurydzy oraz w potencjalnych wektorach - Jurga Marta (Characterization of phytoplasmas in wheat and maize and in potential vectors, 2021)
Celem przeprowadzonych badań była ocena zagrożenia ze strony fitoplazm w uprawie pszenicy ozimej i kukurydzy oraz wskazanie potencjalnych wektorów tych patogenów.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: fitoplazma; pszenica; kukurydza; wektor; transmisja fitoplazm