Methods for Interpretation and Validation of Representations Generated by Deep Convolutional Neural Networks - Szandała, Tomasz (Metody służące do interpretacji i walidacji reprezentacji generowanych przez Głębokie Konwolucyjne Sieci Neuronowe, 2022)
Praca prezentująca propozycje nowych metod oceny i wyjaśnienia głębokich sieci neuronowych
Keywords: explainable AI; convolutional neural networks; deep learning