Produkty strukturyzowane w ofertach banków - Marcinkowska, Monika (Structured Products in Banks' Offers, 2011)
Artykuł poświęcony jest bankowym produktom strukturyzowanym. Przedstawiono istotę produktów strukturyzowanych, a następnie omówiono kluczowe elementy ich konstrukcji, wpływające na rentowność i ryzyko tych instrumentów. Na zakończenie zaprezentowano dane empiryczne charakteryzujące polski rynek produktów strukturyzowanych, uwzględniając ocenę atrakcyjności inwestycyjnej tych instrumentów (dla nabywców i emitentów).
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 158, s. 1009-1021
Keywords: inwestycje; produkty strukturyzowane; lokaty bankowe