Ocena zróżnicowania dochodów gospodarstw rolnych w Polsce w latach 2004-2008 - ujęcie regionalne - Strzelecka, Agnieszka (The Evaluation of Diversification of Farms Income in Poland in the Years 2004-2008 - Regional Approach, 2011)
Podstawowym celem niniejszego opracowania jest ukazanie zmian, jakie nastąpiły w wielkości dochodów uzyskiwanych przez towarowe gospodarstwa rolne w Polsce w latach 2004-2008. Badaniu poddano średni roczny dochód z rodzinnego gospodarstwa rolnego oraz wysokość średnich rocznych dopłat do działalności operacyjnej, również w ujęciu regionalnym. W pracy wykorzystano dane empiryczne pochodzące z Polskiego FADN.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 158, s. 850-861
Keywords: gospodarstwo rolne; dochód z rodzinnego gospodarstwa rolnego; dopłaty do działalności operacyjnej