Formy polskich bezpośrednich inwestycji zagranicznych - wyniki badania - Jaworek, Małgorzata; Szałucka, Małgorzata (Entry Modes of Polish Foreign Direct Investment - Research Results, 2011)
W opracowaniu przedstawione zostały wyniki badań własnych dotyczące form organizacyjno-prawnych polskich inwestycji za granicą. Problem został przedstawiony na kilku płaszczyznach: sposobu wejścia do kraju lokaty, rodzaju działalności gospodarczej na rynkach zagranicznych oraz miejsca lokalizacji inwestycji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 158, s. 621-632
Keywords: bezpośrednie inwestycje zagraniczne; polskie przedsiębiorstwa; przedsiębiorstwo zależne; joint venture; oddział