Standardy wyceny biznesowej (wyceny przedsiębiorstw i kapitału własnego) na świecie a przyszły polski standard wyceny biznesowe - Szymański, Piotr (Business Valuation Standards in the World and Future Polish Business Valuation Standard, 2011)
W artykule zaprezentowano podobieństwa i różnice pomiędzy wybranymi ośmioma standardami wyceny biznesowej oraz określono wytyczne dla przyszłego polskiego standardu wyceny biznesowej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 158, s. 394-403