Stan i struktura populacji morwy białej (Morus alba L.) na terenie Wrocławia - Blitek Katarzyna (Condition and structure of the white mulberry (Morus alba L.) population in Wrocław, 2022)
Celem badań było scharakteryzowanie stanu i struktury wrocławskiej populacji morwy białej, określenie wpływających na nią czynników, prognoza jej przyszłego rozwoju oraz wytypowanie osobników o przydatnych cechach użytkowych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: morwa biała; fenologia; populacja; warunki miejskie; Wrocław