Zmiana poziomu wskaźników biochemicznych oraz kondycji rodziny pszczelej (Apis mellifera L.) narażonej na środki ochrony roślin i ich mieszaniny - Murawska Agnieszka (Change in the level of biochemical indicators and the condition of the bee colony (Apis mellifera L.) exposed to pesticides and their mixtures, 2022)
W niniejszej rozprawie przedstawiono efekt ekspozycji na środki ochrony roślin (ŚOR) i ich mieszaniny na kondycję rodzin pszczelich i wybrane wskaźniki biochemiczne robotnic.
Keywords: pszczoła miodna; pestycydy; acetamipry; tebukonazol; glifosat