Płynność finansowa w długim okresie i czynniki ją determinujące - studium przypadku - Kobiałka, Anna (Financial Liquidity and its Determining Factors - Case Study, 2011)
Płynność finansowa jest dla jednostki gospodarczej równie ważna, jak rentowność, a w niektórych przypadkach nawet istotniejsza. Utrzymanie płynności finansowej na odpowiednim poziomie jest uwarunkowane wieloma czynnikami wpływającymi na działalność jednostki. W opracowaniu analizowano, jak kształtowała się płynność finansowa przedsiębiorstwa w okresie sześciu lat.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 158, s. 221-229
Keywords: płynność finansowa; czynniki determinujące płynność