Metody VaR i ekwiwalentu pewności w szacowaniu opłacalności inwestycji rzeczowych - Gwóźdź, Katarzyna; Wilimowska, Zofia (VaR and Certainty Equivalent (CE)in Non-Financial Investment Estimation, 2011)
W artykule przedstawiono metody szacowania opłacalności inwestycji rzeczowych uwzględniających ryzyko i zaprezentowano przeprowadzone badania, oparte na inwestycji zrealizowanej w wybranym przedsiębiorstwie, metodami ekwiwalentu pewności oraz VaR.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 158, s. 114-123
Keywords: metody szacowania opłacalności; ekwiwalent pewności; VaR