Wskaźnikowa ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej EnergiiPro SA - Ząbek, Sabina; Kott, Joanna; Szalbierz, Zdzisław (Indicator Assessment of Economic and Financial Situation of EnergiaPro SA, 2011)
EnergiaPro SA jest jedną z największych i najważniejszych spółek na rynku energii w Polsce. W niniejszym opracowaniu przeanalizowano najważniejsze zmiany, jakie zaszły w sektorze energetycznym na przestrzeni ostatnich lat. Szczególną uwagę skupiono na roku 2007, w którym to nastąpiło uwolnienie rynku energii elektrycznej i oddzielenie obrotu od działalności dystrybucyjnej. Podjęto rozważania w zakresie wskaźnikowej oceny sytuacji ekonomiczno-finansowej EnergiiPro SA. Na podstawie posiadanych danych ocenie poddano wybrane wskaźniki finansowe, a okresem badawczym objęto lata 2006-2009.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 168; T. 2, s. 503-513
Keywords: systuacja ekonomiczno-finansowa; EnergiaPro SA; analiza