Sytuacja osób niepełnosprawnych na rynku pracy w świetle badań ankietowych - Szulczyńska, Urszula; Poszwa, Beata (The Situation of Handicapped Workers on the Labour Market in the Light of Questionnaire Survey, 2011)
W artykule przedstawiono wyniki badań ankietowych dotyczących sytuacji osób niepełnosprawnych na rynku pracy. Próbę badawczą wyłoniono spośród pracowników jednego z zakładów pracy chronionej, podmiotów zatrudniających gros aktywnych zawodowo osób niepełnosprawnych w Polsce.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 168; T. 2, s. 270-281
Keywords: rynek pracy; niepełnosprawni; zatrudnienie