Rola zarządzania procesowego w rozwoju działalności innowacyjnej przedsiębiorstw - Brojak-Trzaskowska, Małgorzata (Process management role in the development of innovative companies, 2011)
W artykule zawarto rozważania na temat wybranych aspektów zarządzania procesowego i jego wpływu na działalność innowacyjną przedsiębiorstw. Ukazano korzyści wynikające z zarządzania procesami – oszczędność czasu i pieniędzy, poprawę jakości, tworzenie wartości dla klientów, systematyczne doskonalenie i poprawę wyników.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 168; T. 1, s. 23-34
Keywords: zarządzanie procesowe; proces; działalność innowacyjna