Diagnostyka subklinicznej postaci ochwatu u koni - Senderska-Płonowska Magdalena (Diagnostics of subclinical laminitis in horses, 2022)
Celem rpacy była ocena zmian makroskopowych, widocznych na kopytach pozyskanych podczas uboju, mogących wskazywać na subkliniczny ochwat.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: kopyta; ochwat; podkuwnictwo