Analiza podłoża fizykochemicznego i molekularnego barwy okrywy włosowej gatunku Mustela putorius furo - Grabolus Dominika (Analysis of the physicochemical and molecular basis of the coat colour in Mustela putorius furo, 2022)
Celem niniejszej pracy była analiza podłoża fizykochemicznego oraz molekularnego barwy okrywy włosowej gatunku Mustela putorius furo, aby zidentyfikować przyczyny zróżnicowania umaszczenia fretek i tchórzy hodowlanych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: Asip; eumelanina; feomelanina; Mc1r; Tyrp1