Współczesne trendy i wyzwania w logistyce – seminarium „Logistyczne wojny” jako forum wymiany myśli - Znosko-Czarnecki, Aleksander (Contemporary trends and challenges in logistics – seminar „Logistic Wars” as a forum for exchange of ideas, 2022)
Celem artykułu jest zaprezentowanie aktualnych trendów w logistyce, omówionych podczas seminariów naukowych zainicjowanych i realizowanych przez Naukowe Koło Logistyczne LOGiT, w tym dokonanie przeglądu tematów poruszanych podczas naukowych spotkań studentów, tj. logistyki kosmicznej, wpływu pandemii COVID-19 na globalną infrastrukturę logistyczną i łańcuchy dostaw oraz logistyki ostatniej mili w sprzedaży e-commerce. Niniejszy artykuł powstał na podstawie trzech dotychczasowych edycji seminariów naukowych pt. „Logistyczne wojny”. Są to: „Logistyka kosmiczna – nowa nadzieja”, „Globalne łańcuchy dostaw – zemsta pandemii” i „E-commerce: ostatnia mila”.
Trendy w logistyce / pod red. Anny Baranieckiej i Jakuba Marcinkowskiego. - Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Wrocławiu, 2022, s. 100-111