Środowiskowe aspekty społecznej odpowiedzialności biznesu w działalności logistycznej firmy Škoda Auto SA - Walendzik, Katarzyna (Environmental aspects of corporate social responsibility in the logistics activities of Škoda Auto SA, 2022)
Celem niniejszego artykułu jest charakterystyka rozwiązań realizowanych w ramach społecznej odpowiedzialności biznesu w zakresie ochrony środowiska w obszarze działalności logistycznej na przykładzie firmy Škoda Auto SA. Autorka, jako pracownik badanej firmy, w trakcie obserwacji uczestniczącej zidentyfikowała najważniejsze rozwiązania proekologiczne będące przejawem realizacji koncepcji CSR, wskazując je jako benchmark dla innych podmiotów, szczególnie tych działających w sektorze motoryzacyjnym.
Trendy w logistyce / pod red. Anny Baranieckiej i Jakuba Marcinkowskiego. - Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Wrocławiu, 2022, s. 86-99