Projekt zagospodarowania nadwyżek roślinnej produkcji rolnej z w Polsce z wykorzystaniem koncepcji zarządzania globalnymi łańcuchami dostaw - Buszniewski, Kamil (Project of managing a surplus of agricultural crop production in Poland using the concept of managing global supply chains, 2022)
Głównym celem artykułu jest prezentacja autorskiego modelu zagospodarowania nadwyżek produkcji rolnej w Polsce przy uwzględnieniu umożliwienia polskim spółkom surowcowym wejścia na rynek krajów Afryki Południowej (SADC, Południowoafrykańska Wspólnota Rozwoju). Istotnym warunkiem skutecznego zastosowania modelu jest wykorzystanie koncepcji zarządzania łańcuchami dostaw w ujęciu globalnym. Autor przygotował model na podstawie przeglądu literatury i innych źródeł, a następnie poddał go ocenie eksperckiej.
Trendy w logistyce / pod red. Anny Baranieckiej i Jakuba Marcinkowskiego. - Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Wrocławiu, 2022, s. 11-33