Prolegomena do zastosowania technologii i systemów informatycznych na potrzeby prosumpcji - Ziemba, Ewa (Introduction to the use of technology and Information Systems for prosumption, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie koncepcji prosumpcji oraz wstępnych założeń dotyczących zastosowania technologii informatycznych na potrzeby jej wdrożenia w przedsiębiorstwie. W części poznawczej artykułu opisano istotę i rozwój prosumpcji oraz zaprezentowano różne przykłady jej wykorzystania w praktyce. W części metodologicznej przedstawiono model konceptualny technologii informatycznych wspomagających zastosowanie prosumpcji w przedsiębiorstwach. Uzyskane wyniki badań mogą być pomocne w podejmowaniu działań mających na celu wykorzystanie koncepcji prosumpcji w przedsiębiorstwach.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 212, s. 368-378
Keywords: prosumpcja; wiedza klienta; zarządzanie wiedzą klienta; technologie informatyczne; wiedza "od klienta"; prosumption; customer knowledge; customer knowledge management; IT; knowledge from customer