Zarys metodyki wdrażania systemu zarządzania obiegiem dokumentów w przedsiębiorstwie - Wójtowicz, Radosław (Outline of implementation methodology of documents circulation management system in an enterprise, 2011)
Artykuł przedstawia metodykę wdrażania systemu zarządzania obiegiem dokumentów w przedsiębiorstwie. W pierwszej części opracowania skoncentrowano się na krótkiej charakterystyce najważniejszych ogólnych założeń metodyki wdrożeniowej. W kolejnej części opisana została proponowana metodyka wdrożeniowa systemu wspomagającego obieg dokumentów. Ostatnia część artykułu przedstawia wybrane praktyczne aspekty zagadnienia wdrażania systemów obiegu dokumentów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 212, s. 346-355
Keywords: wdrażanie systemów informatycznych; zarządzanie dokumentami; obieg dokumentów; systemy obiegu dokumentów; implementation of the IT-systems; documents management; document circulation; documents circulation systems