Elementy modelu motywacyjnego biznesu (BMM) dla systemu informatycznego finansowania niejednorodnej publicznej jednostki naukowo-dydaktycznej - Szczurowski, Leopold (The components in the business motivational model for the information system of financing the public non-homogeneous research and educational unit, 2011)
W pracy zidentyfikowano elementy modelu motywacyjnego biznesu (BMM) w kontekście rozwoju systemu informatycznego zarządzania organizacją. Scharakteryzowano pojęcia i ich interpretacje opracowane przez Stowarzyszenie OMG, składające się na standardowy opis BMM organizacji. Opierając się na tych standardach, omówiono istotne elementy BMM w zakresie systemu finansowania rzeczywistej publicznej jednostki naukowo- dydaktycznej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 212, s. 322-336
Keywords: BMM; model motywacji biznesu; proces biznesowy; ocena działalności naukowej; finansowanie działalności uczelni; business motivation model; business process; evaluation of scientific activity; financing of university activities