Perspektywy dalszego rozwoju studentów kierunku rachunkowość i controlling na studiach I stopnia Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Kaczmarczyk, Oliwia (Prospects of professional development of students after graduating from bachelor studies in Accounting and Controlling at the University of Economics and Business in Wroclaw, 2022)
Artykuł pozwala poznać perspektywy rozwoju zawodowego studentów po ukończeniu studiów licencjackich na kierunku rachunkowość i controlling na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Przeprowadzono liczne badania, które pomogły w analizie badanego zjawiska. Dodatkowo scharakteryzowano pokolenie Postmilenialsów, do którego możemy zaliczyć obecnych studentów studiów I stopnia.
Rachunkowość / pod. red. Michała Biernackiego i Roberta Kowalaka. - Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2022, s. 35-43
Keywords: firma rodzinna; inflacja; budżet gospodarstw domowych; Polski Ład; podatkowe grupy kapitałowe; biuro rachunkowe; faktury ustrukturyzowane; leasing samochodu