Rola pomiaru efektywności w procesie modelowania rozwiązań controllingu finansowego - Chojnacka-Komorowska, Anna (Role of effectiveness measurement in the process of financial controlling solutions modelling, 2011)
Celem niniejszego artykułu jest przedstawienie znaczenia pomiaru efektywności w przygotowywaniu przedsiębiorstwa do wdrażania rozwiązań controllingu finansowego. Przedstawione zostały główne zadania controllingu finansowego, narzędzia, za pomocą których może być on realizowany w przedsiębiorstwach, jak również ekonomiczność ich stosowania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 212, s. 43-50
Keywords: controlling operacyjny; modelowanie; efektywność; financial controlling; modelling; effectiveness