Assessing the impact of data processing methods on bias in human mobility science - Smolak Kamil (Ocena wpływu metod przetwarzania danych na błędy systematyczne w analizach mobilności ludzi, 2022)
Celem rozprawy doktorskiej jest zbadanie wpływu MAUP i MTUP na naukę o mobilnści ludzi. W szczególności praca ta analizuje wpływ MAUP i MTUP na przewidywalność mobilności ludzi oraz określa źródła jej zmienności.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: mobilność ludzi; trajektorie ruchu; obciążenie statystyczne; MTUP; MAUP