Zróżnicowanie i zmiany poziomu rozwoju społeczno-gospodarczego miast z regionalną funkcją administracyjną w Polsce - Przybyła, Katarzyna (Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2022)
Przedstawione badania prezentują pozycję wybranych miast z uwzględnieniem zmian w strukturze funkcjonalnej, w strukturze rynku pracy, obejmują zmiany poziomu życia mieszkańców oraz aktywność inwestycyjną miast w zakresie inwestycji publicznych.
Monografie CCXXXVI
Keywords: gospodarka regionalna; miasta; rozwój gospodarczy