Leadership, Employee and Competency Development for Better Talent Management in the Face of the Dynamics of Environmental Changes - Haromszeki, Łukasz. Redaktor (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2022)
[Monografia prezentuje aspekty, czynniki i komponenty kształtujące zarządzanie talentami w organizacji. Obecna sytuacja, zdeterminowana dynamicznie zachodzącymi zmianami, okazała się względnie stabilna do czasu pojawienia się i rozwoju epidemii koronawirusa oraz ukształtowania się nowej rzeczywistości geopolitycznej od początku wojny w Ukrainie. W tej rzeczywistości zagadnienia opisane w opracowaniu nabierają zupełnie nowego znaczenia. Publikacja jest skierowana do osób zainteresowanych problematyką zarządzania talentami i kompetencjami, przywództwa i szeroko rozumianego rozwoju pracowników w organizacji – badaczy i praktyków – oraz wszystkich tych, którzy zainspirowani nią chcieliby pogłębić swoją wiedzę.] (na podstawie zapowiedzi wydawniczej)
s. 146
Keywords: zarządzanie talentami; przywództwo; rozwój kompetencji; rozwój zawodowy; zarządzanie wiedzą; podejście sytuacyjne