Wpływ polimorfizmu genów ACACA, DGAT1 i SCD1 na skład i profil kwasów tłuszczowych mleka krów z uwzględnieniem ekspresji genów w gruczole mlekowym - Kęsek-Woźniak Marzena (Influence of ACACA, DGAT1 and SCD1 genes polymorphism on the composition and profile offatty acids in cow's milk, taking into account the expression of genes in the mammary gland, 2022)
Celem pracy doktorskiej była analiza wpływu wybranych genomowych czynników (polimorfizmu genów ACACA, SCD1 i DGAT1 oraz ekspresji genów ACACA, FASN i SCD) na profil kwasów tłuszczowych w kolejnych fazach laktacji u bydła.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: kwasy tłuszczowe; SNP; krowy; ekspresja