Morfologiczna i funkcjonalna analiza ultrastruktury szkliwa zębów i jego skład chemiczny u koni - Demeshkant Vitalii (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2021)
Celem pracy było dokonanie analizy ultrastruktury i składu chemicznego szkliwa zębów u wybranych grup koni oraz poznanie zależności między strukturą i funkcją zębów a warunkami środowiskowymi.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: konie; zęby; szkliwo; morfologia