Analiza możliwości zastosowania geokompozytów sorbujących wodę w ochronie skarp budowli ziemnych - Śpitalniak Michał (Analysis of the possibility of using water absorbing geocomposites in slope protection of earth structures, 2021)
W rozprawie doktorskiej przedstawiono efekty działania geokompozytu sorbującego wodę z zamierzeniem określenia zasadności i możliwości jego użycia w ochronie skarp budowli ziemnychv
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: geokompozyt sorbujący wodę; ochrona przeciwerozyjna; wilgotność gleby; superabsorbent polimerowy; stymulacja roślin; dodatki doglebowe