Badania zmian jakości wód wywołanych energetycznym wykorzystaniem rzek - Tomczyk Paweł (Studies on changes in water quality caused by the hydropower use of rivers, 2021)
gospodarka wodn
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: hydroenergetyka; rzeki; jakość wód; wskaźniki jakości wód; oddziaływanie na środowisko; odnawialne źródła energii; zrównoważony rozwój; gospodarka wodna