Wybrane elementy biomechaniki ruchu koni wyścigowych w zależności od podłoża - Górniak Wanda (Selected elements of racehorse’s biomechanics with respect to the surface, 2021)
Celem niniejszej pracy była ocena wpływu podłoży o różnej twardości na kinetyczne parametry kroków w stępie i kłusie w obrębie trzech ras koni (kłusak francuski, konie czystej krwi arabskiej, konie pełnej krwi angielskiej) użytkowanych wyścigowo.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: biomechanika; konie wyścigowe; IMU; podłoże