Wpływ promieniowania elektromagnetycznego bliskiej podczerwieni (NIR) na efektywność odchowu cieląt w warunkach produkcyjnych - Formella Rachela (Influence of near-infrared electromagnetic radiation (NIR) on the efficiencyof calfrearing in production conditions, 2021)
Celem badań opisanych w niniejszej pracy było określenie w'pływu promieniowania elektromagnetycznego z zakresu bliskiej podczerwieni (NIR) na efektywność odchowm cieląt w cyklu produkcyjnym.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: promieniowanie bliskiej podczerwieni; NIR; cielę