Zastosowanie żebra świni domowej (Sus scrofa f. domestica ) do oceny wpływu wybranyc hsystemów implant ologicznych na mikrostrukturę i właściwości biomechaniczne tkanki kostnej - Kirstein Karol (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2021)
Jako materiał do badań wykorzystano 9 świeżych fragmentów kostnych żeber świnidomowej rasy Wi elka Biała Polska. Dla pozyskania materiału biologicznego nie było konieczneuzyskanie zgody Komisji Etycznej. Długość, szerokość i grubość materiału kostnego była zbliżona,a wartości średnie pomiarów metrycznych wynoszą kolejno 147,2 mm x 24,6 mm x 21,3 mm.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: implantologia; produkcja energii cieplnej; żebro; systemy implantologiczne; model zwierzęcy