Wpływ ekstraktów z roślin wyższych na wzrost, plonowaniei skład chemiczny wybranych gatunków warzyw - Godlewska Katarzyna (The impact of extracts from higher plants on the growth, yieldingand chemical composition of selected vegetable species, 2021)
W ramach rozprawy doktorskiej oceniono możliwość wykorzystania roślin wyższych do produkcji preparatów o potencjalnym działaniu biostymulującym.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: rośliny wyższe; ekstrakcja związków bioaktywnych; plon i skład chemiczny roślin warzywnych; zrównoważona produkcja żywności