Ocena znieczulenia zbilansowanego u psów z wykorzystaniem niskich dawek tiletaminy i zolazepamu podawanych w ciągłym wlewie dożylnym - Kucharski Paweł (Evaluation of balanced anesthesia in dogs using low doses of tiletamine and zolazepam given by continuous intravenous infusion, 2021)
W pracy oceniono protokół zbilansowanego znieczulenia u psów z wykorzystaniem niskich dawek tiletaminy i zolazepamu podawanych w ciągłym wlewie dożylnym.
Keywords: Znieczulenie; Tiletamina; Zolazepam; laparoskopia; pies