Diagnostyka porównawcza wybranych choróbstomatologicznych u królika domowego, kawii domowej i szynszyli małej za pomocą tomografii komputerowej - Borawski Wojciech (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2021)
Celem pracy było: 1. Określenie częstości występowania wybranych chorób stomatologicznych u królika domowego, kawii domowej i szynszyli małej, 2. Określenie wpływu choroby stomatologicznej na struktury kostne trzewioczaszki u badanychgatunków zwierząt, 3. Określenie najczęściej współwystępujących z chorobą stomatologiczną innych chorób okolicy głowy.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: tomografia komputerowa; stomatologia; królik domowy; kawia domowa; szynszyla mała