Analiza profilu ekspresji wybranych genów regulujących procesy wzrostu, różnicowania i apoptozy w komórkach ziarnistych jajnika świni podczas ich krótkoterminowej pierwotnej hodowli in vitro - Kulus Magdalena (Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, 2021)
W pracy dokonano analizy profilu ekspresji wybranych genów regulujących procesy wzrostu, różnicowania i apoptozy w komórkach ziarnistych świńpodczas ich krótkoterminowej pierwotnej hodowli in vitro.
Keywords: komórki ziarniste; hodowla pierwotna in vitro; ekspresja genów; jajnik świni; pęcherzyki jajnikowe