Integration of decision trees in geometric space - Biedrzycki, Jędrzej (Integracja drzew decyzyjnych w przestrzeni geometrycznej, 2021)
Praca prezentuje cztery nowe metody integracji drzew decyzyjnych z wykorzystaniem ich reprezentacji w przestrzeni geometrycznej i z podziałem statycznym i dynamicznym
Keywords: uczenie maszyn; komitet klasyfikatorów; integracja klasyfikatorów; drzewo decyzyjne; głosowanie większościowe; las losowy